Hoe werkt De IMPACT-methode?

De IMPACT-methode bestaat uit 9 stappen waarin de volgende fases behandeld worden:

1. Uniek startpunt; On Stage Characters

We starten door jouw meest kenmerkende eigenschappen te bepalen en bouwen deze op tot houdingen, de zogeheten On Stage Characters. Deze houdingen werken we uit en verfijnen we door ermee te oefenen. We letten op lichaamsgebruik, stemgebruik, ademhaling, intentie, karakter, emotie, connectie met het publiek, plaatsing van het verhaal in de ruimte.
De focus in dit traject ligt op de eigenschappen die tegelijkertijd je meest krachtige als je meest kenmerkende zijn. Hierdoor ontwikkelen we jouw presentatiestijl gebaseerd op zowel zekerheid als eigenheid. Je speelt dus geen rol en hoeft niet te acteren, maar leert je meest authentieke en overtuigende kanten van jezelf in te zetten.

2. Toewerken naar de kern; Creating a Meaningful Moment

Je leert hoe je op jouw manier authentiek en geloofwaardigheid over kan komen, hoe je je publiek overtuigt en hoe je een momentum in je verhaal kan creëren (zonder het bij toeval tegen te komen) waarbij je impact maakt: Creating a Meaningful Moment.

3. Blijvend positief resultaat; IMPACT

Door het doen, niet zozeer door erover te lezen of te praten, maak je je de IMPACT-methode eigen. En de methode is zo dat iedereen het kan leren. Juist door de persoonlijke aanpak van IMPACT kan rekening worden gehouden met hoe mensen verschillend leren en waar ze staan in hun presentatievaardigheden.

Na een training heb je een nieuwe vaardigheid in handen -hoe je met zekerheid en eigenheid op een podium kan staan- welke je blijvend kan toepassen en verbeteren in de toekomst.

"De foto's op deze site zijn mijn On Stage Characters. Ze dienen als voorbeeld hoe elk mens op het podium veel diversiteit kan laten zien en altijd zichzelf kan blijven. Uniek. Authentiek. Eigen. Zeker."

Opzet trainingen en coaching

Elke training is op maat gemaakt, op basis van jouw wensen en mijn mogelijkheden. Samen bepalen we het zwaartepunt in de training -bijvoorbeeld: gezond stemgebruik, zekerder voor de groep, meer eigenheid in presentatiestijl, leren overtuigen, beter zingen, storytelling, etc-, het aantal deelnemers, duur en aantal van de trainingen, eventuele combinatie met andere trainingsonderdelen, etc.

NB. Gezien de huidige corona-maatregelen bieden we de groepstrainingen nu ook online aan. Sinds de lockdown hebben we hard gewerkt de methode online net zo effectief te maken. Ook is er in de online training extra aandacht voor (zelf)presentatie in video-vergadersetting. 


Groepstraining op maat; een- of meermalige in-company training

Een training op maat is uitermate geschikt om een langlopend intern traject te verdiepen en kracht bij te zetten.
* Om je personeel of leden bewuster te maken van hun (podium)presentatie, vanuit de bedrijfsvisie
* Om studenten extra vaardigheden te leren aansluitend op hun curriculum
* Als onderdeel van een trainingsweek(end)
* Ter voorbereiding op een theateruitvoering

In een eerste afspraak bespreken we waar de groep nu het meest behoefte aan heeft en wat men al kan en weet. Samen met een aantal andere parameters (aantal deelnemers, tijdsperiode, thema, locatie, etc) maak ik een voorstel voor een aantal mogelijke trainingen.

BASISTRAINING
In een basistraining worden de eerste 4 van de 9 stappen van de IMPACT methode behandeld. Dit gebeurt doorgaans in 2 trainingsdagen van 8 uur.
Het is ook mogelijk een andere tijdsindeling te bespreken.

VERVOLGTRAINING
Na de basistraining kan er groepsgewijs worden doorgetraind op de laatste 5 stappen uit de methode.  Dit gebeurt doorgaans in 3 trainingsdagen.
Vaker worden na de basistraining individuele trajecten gestart om persoonlijke wensen beter te bedienen.

Basistrainer: Oriana van de Sande of Yinske Silva 
Vervolgtrainer / 1-op-1-coach: Yinske Silva

Ik maak graag een vrijblijvende afspraak om een presentatietraining op maat te bespreken

Training 1-op-1: Coaching

Voor specifieke vragen, een aankomende presentatie of optreden, of het verder ontwikkelen van je presentatiestijl na een training is een coachingstraject heel geschikt. Na een coachingstraject kun je er zeker van zijn dat je snapt hoe je met zekerheid en eigenheid op een podium kan staan en hoe je zelfstandig je hier verder in kan ontwikkelen.

In een eerste afspraak bespreken we jouw vraag of wens. We plannen 6 afspraken van 1 uur om aan jouw vraag of wens te werken. Om zo scherp en effectief mogelijk te blijven werken houden we een tussen- en eindevaluatie om je vraag en het aantal bijeenkomst eventueel bij te stellen.

Doorgaans plannen we 3-6- of 12-maandelijkse eenmalige terugkomsessies om de vaardigheid aan te scherpen.
Trainer/coach: Yinske Silva

Ik maak graag een vrijblijvende afspraak om een presentatiecoachingstraject te bespreken